Scheidingswand maken

Scheidingswand maken

Een scheidingswand kan gebruikt worden voor allerlei verschillende (tijdelijke of permanente) oplossingen.
Wilt u zelf een scheidingwand in elkaar zetten, lees dan in de volgende blog hoe je dit kunt doen.

Scheidingswanden huren

Ben je zelf niet zo handig, of heb je hier geen tijd voor en wil je liever een scheidingswand huren? Dan kan dat ook door op het linkje te klikken. Deze blog is mede mogelijk gemaakt door de eigenaar van dit snel groeiende bedrijf dat landelijk scheidingswanden verhuurt. Het wordt je zelfs extra makkelijk gemaakt want dit bedrijf regels ook de opbouw en transport van de te huren scheidingswanden!

Introductie

Voor elke verbouwing waarbij een muur wordt weggebroken, is er een keuze om ergens anders een scheiding te maken. Het bouwen van een eenvoudige scheidingswand die een interieur verdeelt zonder het dragen van een muur is een absolute inleiding tot de basisprincipes van woningbouw. Dit project maakt gebruik van dezelfde principes en componenten die worden gebruikt in de bouw van elk huis: 2x hout op de juiste afstand van elkaar en genageld, daarna loodrecht ingesteld.

Zie het als framing timmerwerk 101. Frame werk, fijne materialen en slimme technieken leggen de basis voor wat dat volgt: mooie muren, werkbladen die perfect passen, en deuren die openen en sluiten zonder frictie.

Materiaal voor de wand

Zorg voor goed materiaal, dit is van belang om het resultaat zo mooi mogelijk te krijgen. Ook goed gereedschap is erg belangrijk om het werk zo vloeiend mogelijk te laten verlopen en het mooiste resultaat te krijgen. Bij de Gamma kun je bijvoorbeeld terecht voor alle materialen.

Scheidingswand Meetwerk

Het markeren van de plaats van de scheidingswand

Markeer het plafond op 8 cm van een wand waar de scheidingswand tegenaan komt. Laat vanaf dat punt een schietlood vallen en teken de vloer af. Herhaal dit aan de andere kant van de afscheiding.

Meet de afstand van elk vloermarkering tot de aangrenzende muur. Als dit minder dan 5 cm is, is de wand die eraan grenst niet loodrecht. Noteer het verschil samen met de boven- en ondermaten aan beide uiteinden voor de stap hierna.

Gebruik de markeringen als leidraad en trek een krijtlijn op de vloer en het plafond. Bereken de krijtlijnen om de lengtes van de onder- en bovenplaten te bepalen. Klem de platen.

Als er een deuropening is gepland, bouwt u 2 inches op tot de breedte en hoogte van de deur om de afmetingen van de ruwe opening te bepalen.

Zaag twee steunbalken 1 1/2 inch korter dan de hoogte van de opening. Klem twee kopstukken 3 inch langer dan de breedte van de opening.

Markeer de wanden

Het markeren van voorkomende houten scheidingswandplaten: Leg de platen met de voorkant naar elkaar toe. Als de muren niet loodrecht zijn, verspring de platen dan met de verschillen in de loodlijn metingen. Markeer de plaatsen van de spijkers op 38cm van het einde van de schotel, daarna om de 40cm.

Plaats de kopbal tegen de enige schotel in de deuropening; markeer elk uiteinde op de plaat. charisma ongebruikelijke voorraad 1 duim van de eerste. magnetisme een “X” tussen elk paar lijnen, die de koning stud locaties tonen.

Verwijder de header. Trek parallelle lijnen 1 1/2 duim in van de header. Maak een “O” in het midden van elk paar voor jack studs. Breng de lijnen over naar de topplaat.

Trek bij het eerste draadeind een lijn over beide platen. Ga actief weg van het uiteinde en trek een lijn op 1 duim van het eerste. Herhaal dit bij elk merkteken om de plaatsen van de tapeinden aan te geven.

Zet header tegen top plaat onder koning stud locaties. Breng lijnen over van de bovenste plaat naar de header, die aangeven waar de noppen komen.

Steunbalken

Om de lengte van de steunbalken te bepalen, stapelt u twee blokken van 2×4 met de voorkant naar elkaar toe op de vloerindeling en doet u dit in het werk tot aan de plafondindelingslijn. Deze blokken vertegenwoordigen de totale dikte van de onder- en bovenplaten.

Neem metingen aan beide uiteinden van de plaats van de scheidingswand en op drie plaatsen daartussen.

Snijd de Studs

Tel het aantal  noppen dat is aangegeven en zaag ze allemaal op de kortste maat af.

Snijd ook alle krammen, inclusief de twee die tegen de hoofdbouten aanliggen, op lengte: de lengte van de hoofdbouten min de lengte van de krammen, min de dikte van de krammen.

Berg de stukken op

Leg alle stukken op de vloer. stoot de uiteinden van de noppen af op de manier van de tekens op de zool- en bovenplaten. Stoot de uiteinden van de noppen af op de bovenplaat en de bovenplaat.

Volg de montagevolgorde die in de onderstaande illustratie is aangegeven Stap 1. Begin rekening houdend met de onderdelen van de contactopening; eindig vervolgens met de gemeenschappelijke noppen.

Verbind stukken die haaks op elkaar staan eerst door twee 16d nagels, naast elkaar, door de helling van het ene fragment en in de aanslag van het aangrenzende stuk te slaan.

Voor face-to-face contacten, gebruik 10d nagels gedreven alle 30-40cm in een zigzag patroon.

Tip: Voor een niet-dragende muur kunnen de steunbalken worden samengesteld uit stukjes 2×4 tot ze de ruimte tussen de onderplaat en de onderkant van de steunbalk volledig opvullen.

Uitkijk op de scheidingswand

Als alle stukken aan elkaar zijn gespijkerd, kantel dan de wand zodat de richtingrand van de bovenste schotel naast de afdaling op het plafond landt. Indien nodig, verkrijg iemand om u te helpen de scheidingswand in positie te brengen.

Als de passing krap is, gebruik dan een voorhamer en een stuk hout “stampblok” om de rand van de zoolplaat in lijn te tikken met de krijtlijn op de vloer. Als de afscheiding loodrecht op de plafondbalken staat, slaat u een 16d spijker door de topschotel in elke balk.

Als de wand direct onder een draagbalk loopt, nagel deze dan door de topplaat in alle nokvakken. Als de topplaat tussen de draagbalken komt, nagel deze dan vast aan de blokkering.

Controleer de scheidingswand op waterpas

Voordat u de spijkers erin slaat, controleert u met een waterpas of de randen en oppervlakken van de spijkers loodrecht staan (perfect verticaal). Als aanpassingen nodig zijn, verander dan de waterpas en gebruik een hamer om de scheidingswand in positie te tikken.

Als u een huidtoestand vaststelt waarbij de topplaat niet strak tegen het plafond aanligt, val dan magere houten vulplaatjes onder de topplaat op de juiste plaatsen van de staanders om de opening aan de bovenkant te dichten.

Zet de scheidingswand vast

Zet de onderlegplaat vast (behalve bij de log op opening) door één 16d nagel in elke vloerbalk te slaan. Als de wand in lijn staat met een draagbalk, sla dan een 10d nagel door de schotel in elke stud bay en in de ondervloer. (Op authentieke platen, boor door de zoolschotel en in het beton, stuur later veerpinnen, metselwerkschroeven, of metselwerksnagels in).

Nagel de kopse spijkers vervolgens met 16d spijkers alle 30-40 cm in spijkers of blokken van de aangrenzende muur.

Zodra de muur is beveiligd, snijd de zool schotel uit de krijgen in instigatie met een handzaag. clip het gelijk later dan elke jack stud, zonder te zagen in de ondervloer.

Om de kracht van dichtslaande deuren te weerstaan, spijkert u elk uiteinde van de zojuist uitgesneden plaat onder de steunpilaren met twee 10d spijkers.

Zigzaggen

In de meeste gevallen biedt een scheidingswand, opgebouwd uit 2×4’s op 40-inch centra, een grote hoeveelheid stevigheid, maar net zoals Jeroen van huurscheidingswanden.nl elke muur van meer dan 8 voet hoog (of een die een last draagt) inlijst, voegt hij vaak blokkering toe. Deze snelle stukken van timmerhout, genageld omringd door de studs enkel ongeveer halverwege gaan op de muur, “helpen houden de studs recht, en zo accumuleren integriteit aan de muur en maken het stijver”.

Voor dit doel, verkiest hij visgraat het blokkeren, om die reden genoemd wegens zijn distinctief zigzagpatroon, dat hij routinematig in oudere huizen later studs ontdekt die een volledige twee verhalen regeren. (Het blokkeren van de vastgestelde rand gebeurt en gelijk gezien de nagelranden dient marginaal doel: om een onaantastbare basis voor het nagelen van lambrisering te verstrekken of voetstuk te verankeren).

Jeroen installeert dit blok nadat de muur in positie is gebracht. Eerst maakt hij parallelle sneden van 15 graden in stukjes 2×4, zodat de uiteinden goed aansluiten op de twee oppervlakken van de spijkers in elk vak.

Dan, later twee 16d spijkers, hij teennagels door de richting van elke stud en in de blokkering; de volgende deur fragment draait hij 180 graden ten opzichte van de eerste en teennagels het blok dus een stop lijnen roeren zodra het nauwe einde van het eerste stuk. zo gaat het totdat alle traveeën zijn gevuld.

Verhuur van scheidingswanden

Scheidingswanden zijn soms licht en makkelijk te maken en te bewerken, maar voor bepaalde projecten kun je beter een bedrijf zoals huur scheidingswanden inschakelen. U kunt terecht voor (eventueel) full color scheidingswanden die u bijvoorbeeld kunt gebruiken voor de volgende doelstellingen:

  1. Op kantoor
  2. In de zorg
  3. Als opslag
  4. Tijdelijke slaapplekken
  5. Op school
  6. Pop-up winkels

 

Wilt u nog iets weten?

Bij vragen of ideeen kunt u altijd contact met mij opnemen via de contactpagina.

Terug naar de welkomstpagina.

Lees ook:

Beursstand huren

Gerelateerd

Een website leasen of website kopen?

Een website leasen of website kopen? In uw online of digitale promotiestrategie is uw website de ster van de show.…