Hoe stek je plantjes?

Hallo! Leuk dat je dit leest!

Vandaag ga ik actie ondernemen om plantenstekken in water te rooten. Dit is een grote pretentie om de natuur die je hebt te vermenigvuldigen en de liefde van de plant als vrienden te delen. Ik zal zeggen, het is best moeilijk om een ​​herbos weg te geven dat je vanaf het begin hebt verzorgd. Maar het is zo de moeite waard en dus koud om resultaten te krijgen! Ik heb zojuist twee Chain of Hearts-stekken weggegeven aan superleuke huizen. Ik kan niet wachten om in te checken op hun voortgang.

Het begin van mijn stekjes liefde.

Toen ik in de twintiger jaren was, werkte ik op een golfbaan met een Monstera deliciosa van 10 meter hoog! Daar begon mijn liefde voor de natuur. Het is eigenlijk mijn favoriete boomplant van allemaal die oud wordt (als je dat nog niet wist). Hoe dan ook, sommige bladeren waren 2 voet breed en absoluut mooi! Op een dag zeg ik dat dit kleine blad uit de grond springt en op de manier waarop niemand keek, veegde ik het vuil weg van de glanzende groene stengel en plukte het er meteen uit! Ik bleef kijken tot over mijn schouders als ik min of meer een bankbaantje moest nemen of zoiets. Ik bedoel, technisch gezien was het stekjes maken stelen. Maar zo zag ik het niet. Ik verspreidde de liefde! Ik raakte opgewonden van het vertellen van mijn ambtenaar (het woog op mijn geweten) en hij lachte, vertelde me dat ik gek was, en dat het helemaal goed was! Ik nam de stekjes mee naar huis, zette het in water, het wortelde, en het maakte me consequent gelukkig! Ik was dan ook dol op deze ongelooflijke reproductiemethode. Laten we het bijna hebben over het stekken van planten.

Stekjes kopen of zelf stekken?

De meest voorkomende huisnatuur kan worden vermeerderd door de watermethode. Op dit moment is mijn aanvullende onderwerp een klein steeltje van mijn enorme Fiddle Leaf Fig. daarom ver weg geen wortels maar er is een klein groen blad!! Als je het niet zeker weet, probeer het dan gewoon!

Heb je geen groene vingers en wil je liever stekjes kopen? Dat kan natuurlijk ook, het is een voordelige manier om jouw huis te vullen met mooie plantjes.

Laten we beginnen met stekjes maken

Identificeer de locatie waar u uit de moederplant zult knippen. Niet elke punt dat in water zal wortelen, heeft wortelknooppunten, maar de meeste van hen realiseren zich dat ze het wortelknooppunt op de juiste manier op uw plant kunnen lokaliseren.

  1. Knip voorzichtig net onder de knoop na een schoon briljant mes of schaar. bijna 1/4 onder de knoop.
  2. Plaats de punt in een schoon glas. heb veel water op kamertemperatuur nodig om de knooppunten van het snijden te bedekken.
  3. Ververs het water elke 3-5 dagen, rekening houdend met luchtig water op kamertemperatuur.
  4. Wacht en kijk hoe je wortels groeien! Dit kan weken tot maanden duren, afhankelijk van de plant.
  5. Zodra je wortels ongeveer 3-5 bereiken, is het tijd om het zuur in de grond te brengen!

 

Heb geduld

Plaats uw wroetende vogels op een plek waar ooit helder indirect licht is. En geduld is een schone zaak. Als je een stekje lastig vindt en er gaan twee weken voorbij zodra er geen wortels zijn, is dat niet altijd slecht nieuws. Ik ken iemand die een vioolblad vijgenblad in water stak en 3 maanden voorhoede begon ze wortels te kijken.
Wanneer je het water corrigeert, zorg dan dat je genoeg geld hebt, de wortels een kleine spoeling en een klein uitstrijkje na je vingers. De wortels kunnen een vuile film krijgen (dat is de raadselachtige term) en dat wil je wegvegen sinds je ze in het aanvullende water hebt geplaatst. Lees hier ook hoe je planten zelf kunt stekken.

Dat is alles wat je hoeft te doen! Het is eigenlijk net zo eenvoudig als stekjes kopen. Nu kunt u uw eigen planten maken en later handelen met uw vrienden of op internet, en zo meer verschillende stekjes verzamelen. Het is een van mijn meest favoriete dingen om te doen.

Vragen?

Als je nog iets kwijt wilt of wilt vragen, neem dan contact met mij op via de contactpagina.

Terug naar de welkomstpagina