Betekenis Affirmaties

Betekenis Affirmaties

Wat zijn affirmaties?

Er is niemand die een universeel geliefde definitie heeft van wat affirmaties zijn, maar ze kunnen worden omschreven als

zorgvuldig geformatteerde verklaringen die iets bevestigen om waar te zijn,

en Wikipedia legt ze uit in de context van de praktijk van onderscheidend denken en zelfhulp.

Wat is nou de betekenis affirmaties zijn eenvoudige zinnen die mensen gebruiken om zich voor te stellen hoe ze willen zijn, of hoe ze willen dat hun omstandigheden zijn, in een pronkstuk dat bevestigt dat het al waar is, of op zijn kunstgreep om waar te worden. Mensen herhalen bepaalde affirmaties om de pretentieuze aard van hun karakter praktisch zelf te veranderen, of hun scherpzinnigheid van hun omstandigheden, zodat ze uiteindelijk aan het rommelen komen met het feit dat de bewering hen zou moeten leiden.

Bijvoorbeeld, iemand die moeite heeft met vertrouwen kan deze definitieve affirmaties zeggen:

Ik ben zelfverzekerd bij elke ouder wordende en op elk gebied van mijn leven.
Vertrouwen komt vanzelf bij me op.
Door ze dag na dag te herhalen, in een ritueel dat het meest bij hen past, wordt verondersteld om uiteindelijk deze beweringen tot leven te brengen: door ze te verzinken, kan die persoon de overdrijving die hij of zij voelt praktisch hun zelfvertrouwen aanpassen en meer uitgaand en goed worden, rekening houdend met wie ze zijn.

 

Geschiedenis van Affirmaties

Hoewel ze lijken te overwegen een extra concept (vanwege het feit dat ze zijn gepopulariseerd door de voor zijn tijd media en zelfhulp goeroes), positieve affirmaties zijn eigenlijk naast gerelateerd aan de mantra’s die werden gebruikt in de oude oosterse religies, in het bijzonder boeddhisten. Mantra’s zijn religieuze of mystieke lettergrepen of gedichten, die hardop of in stilte worden gezongen en herhaald.

Nu, mantra’s behoren tot een religieuze taal, maar zowel mantra’s en positieve affirmaties moeten worden herhaald, overschrijdende en over, met als gevolg dat je innerlijke zelf zou beginnen te geloven. Herhaling van een mantra (meestal 108 keer) wordt gedaan met als doel het bereiken van eenpuntigheid, of extreme focus, op de vooraf afgesproken godheid of hoofdgedachte van de mantra. Op dezelfde manier heeft de herhaling van een positieve affirmaties voor een directe herbedrading van de negatieve patronen in ons onderbewustzijn, om deze te herschrijven en om paden te maken voor nieuwe, bepaalde gedachten en zelfovertuigingen (we praten later in dit artikel meer over dit proces, en in het artikel praktisch gezien hoe bepaalde affirmaties werken).

Andere religies zijn met bekend voor het gebruik van een of andere vorm van mantra, hoewel onder uitwisselingsnamen: Hasidische Joden zingen zinnen uit de Hebreeuwse Bijbel groter dan en over, in een vorm van ritmisch gezang, om deveikut (vasthouden aan God) te bereiken; de Islamitische soefi’s zingen de 99 namen van Allah; en in het Christendom bidden veel mensen met behulp van rozenkransen en het herhaaldelijk zingen van Onze papa en het aanbidden van Maria.

In gevorderde tijden, als de concepten van zeker denken en, natuurlijk, jezelf vrij te pleiten van aantrekkingskracht, zijn het bereiken van populariteit, veel schittering en carrière coaches, zoals zonder problemen als sommige psychotherapeuten, zijn met behulp van duidelijke affirmaties aan te moedigen hun klanten en patiënten te bereiken daad in een bepaald aspect van hun kracht ze worstelen met. vastberaden affirmaties worden samen met gebruikt in de concentratie vergelijkbaar met hypnose en subliminale berichtgeving zodra een persoon nodig heeft aan te moedigen in verschillende negatieve fysieke geloofsovertuigingen.

Betekenis Positieve Affirmaties en wetenschap

Zoals u zich waarschijnlijk kunt voorstellen, roept de vraag wat zijn affirmaties verschillende vragen op. In wetenschappelijke kringen trekt het over het algemeen vele wenkbrauwen op, en er zijn studies en artikelen die het vermogen van duidelijke affirmaties die niet bestaan of zelfs contraproductief zijn (zoals deze) bewijzen, net zo gemakkelijk als die welke het bestaan en het nut ervan bewijzen (zoals deze). In de procedure van de negatieve recensies resolutie aan de zekere affirmaties, sommige auteurs vraagtekens bij de methodologie die de onderzoekers vooraf geregeld en we hebben de neiging om over te nemen gezien dat.

Welke studie je ook beschouwt als zijnde te geloven, de neurologie heeft lang geleden ontdekt dat neurale paden in onze hersenen bouwen als neuronen leren om te vuren in een bepaald patroon (dit wordt vaak aangeduid als cellen die samen vlammen, samen draad): gezien we nieuwe dingen leren, bouwen groepen cellen die samen worden geactiveerd een sterkere verbinding op, en deze groepering van hersencellen is wat ons het gedrag van onze assistent-professor geeft, van de automatische monsterprocessen (zoals het pompen van bloed), tot de processen die we nu een rol spelen zonder dat we denken dat ze niet helemaal zijn (zoals lopen, praten of denken), het is allemaal op een bepaald moment universiteit geweest.

We hebben ook onze slechte gewoontes geleerd, en om min of meer zelf hoog of laag te denken. Geloof dat alle anderen groter zijn dan wij is daarna geleerd en opgeslagen in ons onderbewustzijn.

Kijk voor extra info op deze affirmaties betekenis pagina, op die website vind je overigens ook krachtige dag affirmaties!

Geboorte Affirmaties

Ook tijdens de zwangerschap is het een goed idee voor vrouwen om gebruik te maken van affirmaties. Geboorte affirmaties helpen vrouwen positiever te denken over de bevalling, waardoor deze soepeler zal verlopen. Het is namelijk zo dat een bevalling helemaal niet vervelend hoeft te zijn, deze wordt pas vervelend als er stress in het lichaam zit waardoor cortisol wordt geproduceerd. Het enige wat een vrouw hoeft te doen voor een fijne bevalling is ontspanning te vinden, en dit kan door het oefenen van geboorte affirmaties in haar zwangerschap en het gebruik er van tijdens de bevalling.

Conclusie

Dus, hoe duidelijk zijn de affirmaties die in dit alles passen? Nou, zoals we al eerder hebben uitgelegd, is een belangrijk segment van een zekere bevestiging de betekenis van een zin die je gebruikt. Het andere deel is de herhaling ervan, en het is de herhaling waardoor we er baat bij kunnen hebben.

Vragen?

Als je nog iets kwijt wilt of wilt vragen, neem dan contact met mij op via de contactpagina.

Terug naar de welkomstpagina.

Lees ook:

Veiligheid

Huidverzorging